Képzés Publikációk Mediáció Mi a KAPCSOLATÜGYELET? KAPCSOLATÜGYELETI MEDIÁTOROK Archivum
Mediáció
Tartalomjegyzék
A szerzőről
Online közvetítés
Kamaszmediáció
Gyermekközpontú közvetítés
Keresés
Keresett szó:
A szerzőről

A szerzőről…


dr. Kardos Ferenc szenior oktató, mediátor kiképző tréner, gyógypedagógiai tanár, klinikai gyermek-szakpszichológus, pedagógiai szakpszichológus, szupervízor. 30 évig volt nevelési tanácsadó vezető, Komárom megye minden városában megszervezte a nevelési tanácsadókat. 1982 és 1985 között Tatabányán pszichológus és népművelő kollégáival pszichodráma önismereti klubokat hozott létre „csöves” fiatalok részére a Társadalmi Beilleszkedési Zavarok Kutatása keretében. Ennek a munkának a tapasztalatai alapján 1992-ben Budapesten, az Erzsébetvárosi Nevelési Tanácsadó munkatársaival együtt létrehozta a Kapcsolat Alapítványt,

Az Európai Unió és a Szociális és Családügyi Minisztérium segítségével több, mint 60 Kapcsolatügyeletet szervezett az országban. Kidolgozta a családi mediáció új ágát, a kapcsolatügyeleti mediációt, megszervezte a kapcsolatügyeletekben dolgozó munkatársak mediátor képzését, amely 2001-től akkreditált. 2002-ben ezekért a szakmai eredményeiért a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapta.

2001 óta tagja annak az európai szakmai teamnek, amely kidolgozta a Kapcsolatügyeletek Európai Chartáját, és előkészítette az Európai Kapcsolatügyeletek Szövetségének (CEPREP) a megalakulását.

Az Országos Mediációs Egyesület (OME) alapító tagja. Alelnökeként az OME kapcsolatügyeleti munkacsoportjának közreműködésével összeállította a Mediátorok Szakmai Etikai Kódexének tervezetét. Az OME megbízásából két kollégájával együtt kidolgozta a szakirányú mediátorképzés tematikáját, amely alapja lett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és az OME által közösen indított akkreditált posztgraduális képzésének.

A Párkapcsolat Konfliktuskezelő Magazin egyik alapítója, szerkesztőbizottsági elnöke volt (2001-2005)

A Magyar Kapcsolatügyeleti Mediátorok Országos Szakmai Szövetsége (MAKAMOSZ) alapító tagja, 2003-tól-2008-ig elnöke, jelenleg örökös tiszteletbeli elnöke.
 

Bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Linkgyűjtemény
Lovasterápia
MAKAMOSZ
Buteyko légzésterápia